Upečte si originálnu red velvet tortu

Červená red velvet torta
Jedlo a nápoje

Ak ste ešte tento názov torty nepočuli, vedzte, že história tejto torty siaha do 19. storočia v USA, štáte Maryland. Cesto tejto v preklade červenej zamatovej torty je zafarbené do tmavo červena chemickou reakciu kakaového prášku a kyslými prísadami. V minulom storočí sa týmto dezertom preslávil hotel Waldorf Astoria, kde bol servírovaný medzi tamojšou smotánkou. V súčasnosti je však čoraz obľúbenejší aj u nás a je vhodný na akúkoľvek príležitosť, či už bežné nedeľné popoludnie s kávičkou alebo aj na akúkoľvek slávnosť. Red velvet torta je naozaj skvelá.

Upiecť red velvet tortu nie je nič zložité

Šťavnatá red velvet torta
Recept na red velvet tortu

Ak vás red velvet torta zaujala a chceli by ste ňou prekvapiť vašu rodinu alebo priateľov, nemusíte sa obávať, upiecť ju zvládne asi každý. Jej príprava nie je veľmi zložitá, stačí, keď si pripravíte kvalitné suroviny, ktoré sú základom každého dobrého zákusku alebo dezertu. Na prípravu red velvet torty korpusu budete teda potrebovať 5 vajíčok, 130 g plnotučného mlieka, 240 g kryštálového cukru, 210 g hladkej múky, 80 g  masla, 2 lyžice kakaa, 1 ks prášku do pečiva, červenú potravinársku farbu. Na krém si pripravte jednu kocku tvarohu, dve polievkové lyžice masla, 90 g práškového cukru a vanilkový extrakt. Postup je jednoduchý, vymiešajte si maslo s cukrom až do peny, potom po jednom vmiešajte vajíčka. Preosiatu múku a pridávajte k vymiešanej zmesi postupne aj všetky suché ingrediencie. Vymiešané cesto rozdeľte do dvoch tortových foriem a pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25-30 minút. Na prípravu krému si vymiešajte tvaroh s cukrom, pridajte maslo a vanilkový extrakt, krém musí byť vymiešaný do hladka. Vychladnuté korpusy rozrežte na polovicu a každý plát natrite krémom, pláty ukladajte na seba a nezabudnite si nechať aj krém na natretie bokov. Kto chce, môže si zvyšný  krém dať do vrecka na zdobenie a na vrch vytvoriť ruže z krému.

Tortu nechajte dobre vychladiť

Keď máte red velvet tortu hotovú, nechajte ju v chladničke dobre vychladiť aspoň po dobu 6 hodín, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili. Tortu servírujte ku kávičke s červenými ríbezľami, uvidíte, že táto torta bude chutiť celej rodine. Ak hľadáte viac informácií o red velvet torte a mnoho ďalších receptov, navštívte stránku https://www.sweet-family.sk/

Zavaranie v hrnci s vodou
Domácnosť
Sterilizácia ovocia a zeleniny v hrnci s vodou

Tento článok predstavuje komplexný návod na sterilizáciu ovocia a zeleniny, ktorá je v našom každodennom živote veľmi dôležitá. Sterilizácia nielenže zabezpečuje, že naše produkty sú bezpečné a bez potenciálne škodlivých baktérií, ale tiež predlžuje ich trvanlivosť. Napriek jej dôležitosti mnohí ľudia nemajú jasnú predstavu o správnych technikách sterilizácie. Preto je …

V tomto článku vám predstavíme, ako upiecť chleba v klasickej rúre.
Jedlo a nápoje
Ako upiecť chleba v klasickej rúre?

V dnešnom článku vám predstavíme, ako upiecť chleba v klasickej rúre. Pri pečení domáceho chleba je rozhodujúci výber správnych ingrediencií. Jednoduchý recept na chlieb zvyčajne vyžaduje múku, droždie, soľ, cukor a vodu. Odporúča sa používať silnú chlebovú múku pre jej vysoký obsah lepku, ktorý je nevyhnutný na vytvorenie štruktúry chleba. …

Zariadenie kaviarne moderne
Jedlo a nápoje
Zariaďte si svoju kaviareň podľa vlastných predstáv..

Dnes máme k dispozícií množstvo inšpirácií v prípade zariadenia kaviarne. Takáto prevádzka môže byť vedená a zariadená v naozaj zaujímavom štýle, ktorý osloví širokú klientelu. Je potrebné, aby sa kaviareň svojim spôsobom od iných odlišovala, pretože tak sa stane zapamätateľnou. Zariadenie kaviarne závisí od vášho vkusu a od toho, v …