Upečte si originálnu red velvet tortu
- By : Magazín Admin
- Category : Jedlo a nápoje

Ak ste ešte tento názov torty nepočuli, vedzte, že história tejto torty siaha do 19. storočia v USA, štáte Maryland. Cesto tejto v preklade červenej zamatovej torty je zafarbené do tmavo červena chemickou reakciu kakaového prášku a kyslými prísadami. V minulom storočí sa týmto dezertom preslávil hotel Waldorf Astoria, kde bol servírovaný medzi tamojšou smotánkou. V súčasnosti je však čoraz obľúbenejší aj u nás a je vhodný na akúkoľvek príležitosť, či už bežné nedeľné popoludnie s kávičkou alebo aj na akúkoľvek slávnosť. Red velvet torta je naozaj skvelá.
Upiecť red velvet tortu nie je nič zložité

Ak vás red velvet torta zaujala a chceli by ste ňou prekvapiť vašu rodinu alebo priateľov, nemusíte sa obávať, upiecť ju zvládne asi každý. Jej príprava nie je veľmi zložitá, stačí, keď si pripravíte kvalitné suroviny, ktoré sú základom každého dobrého zákusku alebo dezertu. Na prípravu red velvet torty korpusu budete teda potrebovať 5 vajíčok, 130 g plnotučného mlieka, 240 g kryštálového cukru, 210 g hladkej múky, 80 g masla, 2 lyžice kakaa, 1 ks prášku do pečiva, červenú potravinársku farbu. Na krém si pripravte jednu kocku tvarohu, dve polievkové lyžice masla, 90 g práškového cukru a vanilkový extrakt. Postup je jednoduchý, vymiešajte si maslo s cukrom až do peny, potom po jednom vmiešajte vajíčka. Preosiatu múku a pridávajte k vymiešanej zmesi postupne aj všetky suché ingrediencie. Vymiešané cesto rozdeľte do dvoch tortových foriem a pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25-30 minút. Na prípravu krému si vymiešajte tvaroh s cukrom, pridajte maslo a vanilkový extrakt, krém musí byť vymiešaný do hladka. Vychladnuté korpusy rozrežte na polovicu a každý plát natrite krémom, pláty ukladajte na seba a nezabudnite si nechať aj krém na natretie bokov. Kto chce, môže si zvyšný krém dať do vrecka na zdobenie a na vrch vytvoriť ruže z krému.
Tortu nechajte dobre vychladiť
Keď máte red velvet tortu hotovú, nechajte ju v chladničke dobre vychladiť aspoň po dobu 6 hodín, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili. Tortu servírujte ku kávičke s červenými ríbezľami, uvidíte, že táto torta bude chutiť celej rodine. Ak hľadáte viac informácií o red velvet torte a mnoho ďalších receptov, navštívte stránku https://www.sweet-family.sk/